ΥΠΟΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΑ ΤΗ ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ
Welcoming the New School Year with Creativity
από τον IOM Greece του Ενταξιακού Προγράμματος HELIOS Project που χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου.
Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών και Προσφύγων (ΣΕΜΠ) και τη ΔΗ.Κ.Ε.Η. του Δήμος Ηρακλείου – Municipality of Heraklion, την Novelty κοιν.σ.επ, την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2023 και θα φιλοξενηθεί στο Πάρκο Γεωργιάδη με ελεύθερη είσοδο από τις 17:30 το απόγευμα έως τις 20:00 το βράδυ. Η δράση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Περιφέρεια Κρήτης / Region of Crete με την υποστήριξη της ΔΕΠΑΝΑΛ Α.Ε.

Η εκδήλωση επικεντρώνεται σε δυο (2) επιμέρους δραστηριότητες, οι οποίες απευθύνονται σε γονείς και παιδιά όλων των ηλικιών, υπογραμμίζοντας τη σημασία της ένταξης των μεταναστών και προσφύγων στην ελληνική κοινωνία, καθώς και την ανάδειξη των πτυχών της αρμονικής συνύπαρξης με την κοινότητα υποδοχής. Πιο συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθούν α) διαδραστικές εκδηλώσεις διάδοσης και εκμάθησης του σκακιού με χρήση οπτικοακουστικών μέσων και επιδαπέδιας σκακιέρας «ΓΙΓΑΣ» με στόχο την εξοικείωση διαφορετικών πληθυσμιακών ομάδων με το Σκάκι, το οποίο αποτελεί ένα εξαιρετικό εκπαιδευτικό εργαλείο για την ανάπτυξη πνευματικών, προσωπικών και κοινωνικών δεξιοτήτων, καθώς και β) εργαστήριο ζωγραφικής, σε σχολικές τσάντες, μαντήλια και χαρτικά, τα οποία θα προσφέρονται δωρεάν προς εικαστική δημιουργία δίνοντας, παράλληλα, την ευκαιρία σε κάθε συμμετέχοντα/ουσα να κρατήσει ως αναμνηστικά δώρα τις εκάστοτε εικαστικές δημιουργίες/χειροτεχνίες εν όψει της νέας σχολικής χρονιάς.

*Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί εφόσον το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες. Σε περίπτωση αναβολής της λόγω έντονων καιρικών συνθηκών ή άλλης αιτίας, η εκδήλωση εξετάζεται να μεταφερθεί την ίδια ώρα, στο ίδιο τόπο, την Παρασκευή, 6 Οκτωβρίου 2023